IN SITU rådgiver om integreret kunst og faciliterer processer i forbindelse med DGNB-certificering af nybyggeri.

Hvad er DGNB?
DGNB er et certificeringssystem målrettet bæredygtighed i byggebranchen. Systemet er af tysk oprindelse og nu ved at blive adopteret i den danske byggebranche. DGNB skal fremtidssikre byggeri gennem social, økonomisk og klimamæssig bæredygtighed – og integreret kunst er ét af de parametre, der kan skrues på, hvis bygherren søger at opnå certificeringen guld, sølv eller bronze.

Green Building Council Denmark skriver bla. om kriterierne for bygningsintegreret kunst som DGNB-certificering:
Mål: Offentlig kunst bør støttes og integreres i bygningen, da kunst er en del af bygningskulturen og dermed også påvirker bygningens kvalitet og udtryk.
Krav: Det skal sikres, at det er kunst for alle, dvs. at kunsten kommer hele bygningen og dens brugere til gode. Kunst, der kan nedtages eller fjernes, tæller ikke med i vurderingen.
Anvendelse og guidelines: Her kan et tidligt samarbejde mellem arkitektfirma, brugere, administration/ejer og kunstner anbefales, ligesom det kan anbefales at holde møder med kunsteksperter samt overveje et samarbejde med unge talentfulde kunstnere.
Formidling til offentligheden: Arbejdet med integration af kunst i bygningen bør formidles til offentligheden, herunder skal det sikres, at der er transparens og ordentlighed i udvalgsprocessen. Kunsten i bygningen kan præsenteres ved fernisering, offentlige rundvisninger, udstillinger og udgivelser.
Læs mere om DGNB-certificering på Green Building Council Denmark hjemmeside.

I samarbejde med Byggesocietetet afholdte IN SITU i efteråret 2014 et fyraftensarrangement, der introducerede til DGNB-certificering med fokus på kunst og akustik som pointgivende parametre. Arrangementets oplæg og diskussioner kan ses på Youtube her.

Læs mere om IN SITUs rådgivning i forbindelse med DGNB:
KPMG (nu Ernst & Young)
MT Højgaard
Rambøll
EY