Erhvervs- og Byggestyrelsen | Dristig udsmykning giver profil

Udgivet 25. Jan. 2012 i Nyheder

“Tanken er, at kunsten skal være med til at binde vores hus sammen – både fysisk og mentalt. Med IN SITUs hjælp har vi udvalgt nogle spændende, fremadskuende værker, vi kan identificere os med og profilere os på.“
Finn Lauritzen, direktør, EBST

Erhvervs- og Byggestyrelsen holder til i Dahlerups Pakhus på Langelinje Allé i København. Her møder den historiske arkitektur nu  toneangivende samtidskunst. Samlingens hovedværk befinder sig i kantinen – en stedsspecifik udsmykning af Allan Otte, der består af fire malerier i storformat. Værkerne opdaterer landskabsbilledet til det 21. århundrede: på afstand ligner de let pixellerede fotografier, men tæt på viser billederne sig at være bygget op af bittesmå felter af grove penselstrøg. Fælles for de fire billeder er motivet af forulykkede køretøjer, men selve ulykken er sekundær. Der er ingen bevægelse og dramatik og heller ingen mennesker tilstede. Allan Otte fastfryser i stedet et øjeblik. En form for objektiv tilstand, som hæver sig over tid og sted og er fastholdt i billedernes titler: I stykker, Nedtrykt, Delt og Presset.

I EBSTs samling indgår også værker af Troels Aagaard, Jonas Hvid Søndergaard, BankMalbekRau og Simone Aaberg Kærn m.fl. IN SITU udbygger samlingen ad hoc.