FOREDRAG | Stimulér den kreative tanke

Udgivet 25. Jan. 2012 i Nyheder


FOREDRAG 1
: KUNST, IDENTITET OG BRANDING

Professionel kunst som ledelsesværktøj

Hvis din virksomhed var et kunstværk, var den så et Cobra-maleri, en samfundskritisk performance eller en installation med spejle, lys og lyd?

I dag kan kunst fungere som meget andet end et dekorerende statussymbol i reception eller bestyrelseslokale. Den kan bruges aktivt som et ledelsesredskab i optimeringen af arbejdsmiljø, identitet og branding.

Flere og flere virksomheder lever af at sælge ideer og er derfor afhængige af konstant at generere ny viden. Med sine alternative vinkler på omverdenen kan billedkunsten netop stimulere den innovative tanke. Og ved en bevidst kobling og brug kan kunsten indgå som en del af den fortælling, der styrker virksomhedens identitet og skærper profil og brand.

Med afsæt i egne erfaringer som kunstrådgiver i danske virksomheder, giver Trine Møller Madsen en række overraskende, stimulerende og provokerende eksempler fra ind- og udland, der illustrerer, hvordan du som leder kan bruge kunsten som ledelses- og brandingværktøj.

Varighed: 60 minutter

Pris: 7500 DKK (ex moms)


FOREDRAG 2
: Kickstart din kunstsamling

– eller kom videre med den, du har

Kunstinvestering er ikke længere forbeholdt de få og særligt indviede. Flere og flere private får øjnene op for originalkunstens kvaliteter. Et kunstværk i hjemmet signalerer kvalitet og bevidsthed om det personlige valg. Og er valget rigtigt, har man i kunsten en uudtømmelig kilde til nydelse og inspiration.

Markedet kan imidlertid virke stort og uoverskueligt – ikke mindst for en nysamler. Hvordan orienterer man sig og finder inspiration? Kan man komme i gang for 5000 kr? Og hvor langt kommer man for 50.000 kr? Kan man handle med mave og hoved på én gang? Og hvordan undgår man at betale en masse penge for et stykke kunst, som i virkeligheden ikke er noget værd på det professionelle marked?

Kunstrådgiver Trine Møller Madsen fra IN SITU klæder dig på til dit første – eller næste – kunstkøb og præsenterer samtidig de nyeste tendenser på kunstscenen og de spydspidser, der lige nu er værd at holde øje med.

Varighed: 60 minutter

Pris: 7500 DKK (ex moms)

 

FOREDRAG 3: KUNST PÅ STEDET

Den integrerede udsmykning

Til betegnelsen ”udsmykning” klæber forestillingen om kunsten som et forskønnende appendiks. En opfattelse, tæt knyttet til forestillingen om kunst som eksklusiv dekoration, udført på en afgrænset (over)flade eller et indrammet lærred. Som modpol findes den stedsspecifikke kunst, som er skabt til og integreret i sine omgivelser. Denne form for udsmykning forholder sig til de konkrete rammer – til rum og arkitektur, men også ofte til det liv, der leves på stedet – og den rummer derfor også et potentiale, der rækker langt ud over evnen til at stimulere den æstetiske sans. Den kan forankre identitet og bidrage til mentale og sociale processer.

Som den ene halvdel af kunstrådgivningsvirksomheden IN SITU og medforfatter til bogen KUNST PÅ STEDET – 27 udsmykninger i dansk arkitektur giver Trine Møller Madsen inspiration til nye møder mellem kunst og arkitektur med eksempler fra både ind- og udland.

Varighed: 60 minutter

Pris: 7500 DKK (ex moms)

 

FOREDRAG 4: SOCIAL KUNST

Kunstneren som socialarbejder

I udfordrende sociale områder hvor der er behov for integration eller i forbindelse med arbejde med socialt udsatte kan kunstnere i dag træde ind og være en ny type sparringspartner med en alternativ tilgang til løsning af problemer og udviklingen mod nye potentialer.

Kunstnere i dag er i stigende grad optaget af at møde sit publikum og involvere dem. Med nye strategier griber en ny socialt engageret kunst sociale problematikker an og skaber events eller nye fysiske rammer med det mål at påvirke forholdet mellem mennesker og skabe nye betingelser i det sociale rum.

Kunstrådgiver og partner i IN SITU Jane Løvschall Dolmer vise en række eksempler på den socialt engagerede kunst og ser på kunstens potentialer som redskab til social forandring.

Varighed: 60 minutter

Pris: 7500 DKK (ex moms)