Projekt:
Bygherre: Gladsaxe Kommune
Kunstner: Kirstine Roepstorff og Lea Guldditte Hestelund
Titel:
Sted:
Årstal:
Fondsdonationer:
Foto:
Som en del af en ny strategi for kunst i Gladsaxe Kommune, afsættes der i forbindelse med kommunens større bygge- og anlægsprojekter 1% af anlægssummen til kunst. Buddinge Byport består af selve Sundheds – og beskæftigelseshuset og et nyt attraktivt og rekreativt byrum for alle borgere i kommunen. Der skal realiseres to kunstprojekter: Et større projekt i uderummet af billedkunstner Kirstine Roepstoff og et mindre projekt indenfor i bygningen af billedkunstner Lea Guldditte Hestelund.
Billedkunstner Kirstine Roepstorff skaber kunst til uderummet "Den Grønne kile" Kunstværket består af tre dele: En stor rokkekugle, en bænk og en lanterne. Rokkekuglen - At bevæge: Inde fra det tilsyneladende statiske massive, opstår den fineste vibrerende klang. Kuglen er stor, tung og meget, meget fysisk, som en planet. Den kan ikke flyttes, men den kan med en finger bevæges om sit tyngdepunkt. Følelsen af ved egen kraft at kunne bevæge noget så brutalt stort, er en vigtig erfaring. For det første er det sjovt, men ofte glemmer vi, at vi alle - store som små -har en kraft og en mulighed til at handle og bevæge også det, der forekommer urokkeligt og fastlåst. Trods sin enorme tyngde er den hul og har en iboende klokke, der ved bevægelse ringer spinkelt og fint. Bænken - Den anden kugle, er halveret til en flade, et rum, for aktioner og interaktioner. Den tilbyder fællesskab gennem fysisk aktivitet, hvad enten det er planlagt eller spontant. På kuglen er en plads til at sidde, ligge og lege. Lanternen - Ud af kuglen opstår sprækker, stjerner og lysende rum. Den første kugle er en oplevelse. At betragte kuglen på afstand, som den hænger der højt over jorden. Nedadtil er formen åben, så øjet kan vandre ind i formen og lys kan vandre ud. Den er en svævende form om dagen og om natten lyser den ud og ned.
Billedkunstner Lea Guldditte Hestelund skaber en skulpturgruppe - et forløb af skulpturer i sten, der ligger, står og hænger i husets store aula, i venteområdet, hvor børn opholder sig, samt ved to venteområder omkring indgangene. Værket er samlet set en gruppering af forskellige skulpturkroppe, hvori der ligger en samhørighed og et narrativ, der udspilles imellem dem. De henvender sig til husets brugere og smyger sig omkring arkitekturen. Skulpturerne bebor og tilhører stedet og dem, som møder - og kortvarigt tager ophold i dem. Skulpturerne har en visuel og formmæssig forbindelse til menneskekroppen, men er samtidig også noget andet - et bløddyr, en krydsning af løve og trold eller en endnu ukendt eksistens – udtryk som kan sætte fantasien i gang.
IN SITU er tilknyttet Gladsaxe Kommune som kunstfaglig rådgiver.