• Allan Otte, 2010 (kantine). Foto: Anders Sune Berg

  • Allan Otte, 2010 (kantine). Foto: Anders Sune Berg

  • Allan Otte, 2010. Foto: Anders Sune Berg

    Allan Otte, 2010. Foto: Anders Sune Berg

  • BankMalbekRau, 2008 (møderum). Foto: Anders Sune Berg

Erhvervsstyrelsen (tidligere Erhvervs- og Byggestyrelsen) holder til i Dahlerups Pakhus på Langelinje Allé i København, og her møder den historiske arkitektur ny toneangivende samtidskunst.

Samlingens hovedværk er en stedsspecifik udsmykning af Allan Otte, skabt til Erhvervsstyrelsens kantine. De fire malerier i storformat opdaterer landskabsbilledet til det 21. århundrede. På afstand ligner de let pixellerede fotografier. Tæt på viser billederne sig at være bygget op af bittesmå felter af grove penselstrøg.
Fælles for de fire billeder er motivet af forulykkede køretøjer, men selve ulykken er sekundær. Der er ingen bevægelse og dramatik og heller ingen mennesker tilstede. Allan Otte fastfryser i stedet et øjeblik. En form for objektiv tilstand, som hæver sig over tid og sted og er fastholdt i billedernes titler: I stykker, Nedtrykt, Delt og Presset.

I Erhvervsstyrelsens samling indgår også værker af Troels Aagaard, Jonas Hvid Søndergaard, BankMalbekRau og Simone Aaberg Kærn m.fl. IN SITU udbygger samlingen ad hoc.

"Tanken er, at kunsten skal være med til at binde vores hus sammen – både fysisk og mentalt. Med IN SITUs hjælp har vi udvalgt nogle spændende, fremadskuende værker, vi kan identificere os med og profilere os på."

Finn Lauritzen, tidl. direktør, Erhvervs- og Byggestyrelsen