• Illustration fra Pae Whites skitse, 2020

  • Pae Whites gobelin Bugz + Drugs, Command-H

I en kontekst, hvor vi konfronteres døden, forventes ofte et religiøst motiv. I kapellet på det kommende Regionshospital i Gødstrup ved Herning er det i stedet naturen, der skal give rum for det spirituelle. En fem meter lang monumental gobelin med planter og insekter vil efter kapellets indvielse i 2021 tage imod kapellets besøgende. Gobelinen er skabt af den amerikanske kunstner, Pae White, som i Norden er bedst kendt som kunstneren bag scenetæppet til Operaen i Oslo.

Pae White er international anerkendt for sit moderne "take" på den klassiske væve-teknik. Den 500 x 250 cm store gobelin til Gødstrup med titlen ”Bugz + Drugs, Command H” er digitalt vævet i bomuld, polyester, lurex og sølv
Den eksperimenterende vævepraksis gør Pae White særligt interessant på den jyske hede - nærmere bestemt ved Herning, der historisk er center for dansk tekstil-industri.

Erhvervelsen af Pae Whites gobelin er blevet muligt på baggrund af donationer fra Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Ole Kirks Fond og Beckett Fonden.

Læs mere i Pae Whites skitseoplæg