Randi & Katrine skaber unikt uderum i børn- og unge-psykiatri

Udgivet 20. Oct. 2015 i Nyheder

Kunstnerduoen Randi & Katrine blev i foråret 2015 inviteret til at udarbejde et skitseforslag til et uderum i Børn- og Unge-afsnittet på Nyt Psykiatrisk Center i Skejby. Skitsen er nu godkendt med stor begejstring fra bygherre, arkitekter og brugergruppe.

Med den romantiske have som forbillede flettes kultur og natur sammen i Randi & Katrines skitse. Stierne slynger sig gennem haven og åbner undervejs for forskellige kig og oplevelsesrum. Haven består af tre tableauer, tilpasset hver deres aldersgruppe og med forskellige muligheder for leg, motorisk aktivitet og socialt samspil. I hvert tableau spiller et lille stykke arkitektur hovedrollen: et hus halvvejs gemt under en grøn bakke, et vandtårn i et sivlandskab og en ”ruin”, der samtidig fungerer som ramme om en bålplads. De tre elementer er tænkt sammen med legeredskaber og beplantning og indgår sammen i havens helhed.

Projektet skabes i samarbejde med Arkitema Landskab og skal efter planen indvies samtidig med den øvrige psykiatri i 2019.

Læs mere om IN SITUs arbejde med kunststrategi og implementering på Nyt Psykiatrisk Center her.

børnehaven_psykiatrisk-aarhus-kopi

 

hus-i-høj2-kopi

 

vandtank3-kopi